Григор Димитров беше повече от щастлив след една от най-значимите победи в

...
Григор Димитров беше повече от щастлив след една от най-значимите победи в
Коментари Харесай

Гришо с първи думи след великия успех над Маестрото, проговори за голяма мистерия

Григор Димитров беше повече от благополучен след една от най-значимите победи в своята кариера. Първата ни ракета за първи път надигра Роджър Федерер и подвигна победоносно ръце след 3-6 6-4 3-6 6-4 6-2, класирайки се на дебютен полуфинал на US Open.

„ Отдавна не бях играл на този корт. Първия сет бях нервозен, търсих ритъма си, а той сервираше добре. Трябваше да остана в мача, знаех че физически се усещам доста, доста добре. Движех се на равнище. Много съм благополучен “, показа някогашният №3 след невероятния триумф, написа Блиц.

Федерер почувства травма след края на четвъртия сет и взе медицински таймаут, а Димитров не се разконцентрира и приключи своята задача.

„ Не знам, може би след втория сет започнах да намирам своя темп и усетих, че в случай че има дълги разигравания, ще имам преимущество “, сподели Григор, който в края на четвъртата част задържа петкратния първенец в негово подаване над 10 минути.

„ Това беше дълъг гейм, аз се пробвах да остана в него, това беше главната ми цел  – да го накарам да стои повече на корта. Накрая беше по-бавен и не беше на 100 %. Това е формат 3 от 5 и сета и всичко може да се случи “.

Дарън Кейхил, който взимаше изявлението от Григор, сподели, че „ най-великото треньорско решение “ е Андре Агаси и Радек Щепанек да не пътуват с българина за Ню Йорк, а там да е единствено кондиционният му треньор Кейси Кордиал.

„ Би било хубаво да мога да го обясня “, сподели някогашният №3. „ Това беше едно от най-трудните решения. Не знам за какво го направиха. Може би желаеха да ме накарат да се събудя. Андре и Радек не са тук, само че непрекъснато приказваме, сигурно още веднъж ще бъдем дружно. Всичко се развива добре за мен “.

В идната фаза Димитров ще се изправи против Даниил Медведев. Двамата са се срещали два пъти досега и разделят по победа – на четвъртфиналите в Куинс преди две години победител беше Григор, а по-късно през тази акция руснакът надви във Вашингтон.

„ Играл съм два пъти против него. Той прави превъзходно лято. Какво да кажа. Знам играта му. Утре ще е дълъг ден. Ще опитам да се възстановя и по-късно към този момент ще проучвам какво съм направил в този мач. И следва да се приготвя за срещата против Даниил. Той е сложен противник, само че ето ме – аз съм тук “, сподели разчувстваният Димитров след популярната победа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР